Sweet Dreams 🌟

Salutare! Eu pun mare accent pe educatia copiilor si comportarea lor in societate. Avind doi copii cu virste diferite e mult mai complicat ca uneori am impresia ca sunt ambii de o virsta. Multi din prietenii de familie ma intreaba dece copii mei sunt mai diferiti, mai individuali. De mici eu ii las sa faca tot ce vor dar cu masura, nu le este interzis nimic incepind in casa au voie sa puna mina pe orice chiar si lucruri mai periculoase pentru virsta lor dar ii previn sau le explic ce este. Asa ca la noi in casa poti gasi la indemina orice incepind cu foarfece pina la pastile. De ceva timp ma inspira foarte mult mult metoda de educatie Maria Montessori si o aplica foarte des cu copii mei. Avem o problema cu baietel de 8 ani de cind era mai mic ii este frica sa doarma noaptea singur, viseaza urit si ne striga prin somn. De la inceput l-am luat mereu in pat cu cea mica am zis categoric sa o invatam sa doarma singura si sa fie cit mai inpendenta. Am inceput sa caut o solutie pentru aceasta situatie, vazusem pe internet modelul de pat Montessori pentru copii si mi-a captivat interesul foarte mult. Sa va povestesc in citeva rinduri despre ce merge vorba. E un pat mai simplu decit obisnuitele patuturi pentru copiii dar cu o importanta foarte mare la individualitatea sa. Ceea ce face un pat pentru copii Montessori diferit de paturi traditionale cu bare de pe piata este inaltimea sa, calibrate astfel incat sa se asigure ca copilul poate avea acces si sa fie in autonomie totala: inclusiv sa nu depaseasca in mod normal, 20-25 cm de la podea.
I
n acest fel, copilul imediat ce devine independent poate ajunge in pat si sa se dea jos din pat fara asistenta. Mai mult decit atit, datorita absentei barelor sau a sinelor, este complet liber sa se uite în jur, fara obstacole in calea vizuala : pat, intr-un cuvânt, el nu mai este cu „gratiile“ este doar un spatiu confortabil si deschis, care urmează sa fie explorat.

Orientativ, patul Montessori este  recomandat 18 la 24 de luni, sau din momentul in care copiii sunt un pic mai autonomi in miscare.
Credca v-ati pus intrebarea, dar daca cade?

 Avind in vedere inaltimea minima a patului ar fi o idee buna sa ii plasam jos un covor moale sau niste pernute si in asa caz nu se va lovi. Exista posibilitatea de a cadea pina va invata sa fie foarte precaut ca sa nu cada jos din pat.

Dar daca se trezeste? La sigur isi va striga parintii sau se va porni spre camera lor din acest motiv ar fi bine ca odaile sa fie bine amenjate fara a intilni in cale pericole pe timp de noapte sau zi.

Eu m-am hotarit foarte repede ca il vreau pentru fetita mea si am cercetat la noi pe piata si am hotarit pina la urma asa sa il fac singura.

Mai jos vedeti pozele, ce materiale am folosit ca sa il facem si daca aveti intrebari nu ezitati sa scriti in comentarii.

 

 

 

 

 

 

1

Comments

  1. Creează pentru copilul tău un pat personalizat, în stil Montessori (Foto) | ea.md

    iulie 10, 2017 at 3:12 pm Răspunde

    […] „Văzusem pe internet modelul de pat Montessori pentru copii și mi-a captivat interesul foarte mult. E un pat mai simplu decât obișnuitele pătuțuri pentru copiii, dar cu o importanță foarte mare la individualitatea sa. Ceea ce face un pat pentru copii Montessori, diferit de pături tradiționale cu bare de pe piață este înălțimea sa, calibrate astfel încât să se asigure că copilul poate avea acces și să fie în autonomie totală: inclusiv să nu depășească în mod normal, 20-25 cm de la podea. În acest fel, copilul imediat ce devine independent poate ajunge în pat și să se dea jos din pat fără asistență”, explică Diana pe blogul MylittleIris.com. […]

Leave a comment


[IT] Io sono la piccola Iris. Questo piccolo diario illustrerà i colori della mia infanzia che voglio condividere con voi. Al polso porto un fiore di iris, fiore che è stato scelto dai miei genitori per definire il mio futuro.

[Ro] Eu sunt micuță Iris. Acest mic jurnal va creiona culorile copilăriei mele pe care vreau să le împart. La mânuță port o flore de iris, floarea care a fost aleasă de părinții mei pentru a-mi defini viitorul.

[EN] I'm the little Iris. This little journal will illustrate the colours of my childhood which. I want to share with you. On my hand I have an Iris flower, the flower which was chosen by my parents to define my future.